%19 %028 %2024
weather
25°
ANASAYFA Spor Muğla Üniversitesi Özel Yetenek Sınav Merkezi olarak spor eğitimine kapılarını açıyor

Muğla Üniversitesi Özel Yetenek Sınav Merkezi olarak spor eğitimine kapılarını açıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, YÖK tarafından belirlenen 'Özel Yetenek Sınav Merkezi' olurken, spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının öğrenci alımı programlarına ev sahipliği yapacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Üniversitesi Özel Yetenek Sınav Merkezi olarak spor eğitimine kapılarını açıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 yılına kadar spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokullarına özel yetenek sınavı ekleyerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yeni bir soluk getiriyor.

ÖZYES, Üniversitelerin Belirlediği 23 Merkezde Yapılacak

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), YÖK tarafından atanan Üniversitelerde ÖSYM tarafından merkezi olarak 20-26 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi, ÖZYES Sınav Merkezleri Arasında

23 merkezden biri olan MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi, öğretim kalitesi ve tesislerin niteliğiyle ÖZYES için seçilen yerler arasında yer alıyor.

ÖZYES için hazırlıklara başlayan Dekan Prof.Dr. Özcan Saygın, "Sınavın merkezlerinden biri olarak seçilmemiz, spor bilimleri alanındaki uzmanlığımızı kanıtlıyor ve adaylarımızın en iyi koşullarda sınava girmelerini sağlayacağız" dedi.

Rektör Prof.Dr.Turhan Kaçar ise Üniversitenin tesisleri ve öğretim kadrosunun, sınavın güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayacak en uygun ortamı sunduğunu belirtti, aynı zamanda tüm adaylara başarılar diledi.

ÖZYES ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı "2024 Yılı Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Kılavuzu" adlı kaynak incelenerek başvuru süreci ve sınav içeriği hakkında bilgi sahibi olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris Belediyesi'nde Yeni Bir Müdürlük Hizmete Girdi

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Bir Müdürlük Hizmete Girdi