%19 %670 %2024
weather
25°
ANASAYFA Yerel Muğla'da Müjdat Gezen'in Hayatını Anlatan Oyun Sahnelendi

Muğla'da Müjdat Gezen'in Hayatını Anlatan Oyun Sahnelendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türk Tiyatrosu'nun efsane ismi Müjdat Gezen'in hayatını konu alan "Bir Sevgi Belgeseli" adlı tiyatro oyununu Menteşe ve Marmaris'teki seyircilerle buluşturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da Müjdat Gezen'in Hayatını Anlatan Oyun Sahnelendi

Demokrasi ve aydınlanma mücadelesine sembol isimlerden biri olan Türk tiyatrosunun büyük ismi Müjdat Gezen'in hayatını anlatan "Bir Sevgi Belgeseli" adlı film, yönetmen Gökmen Ulu tarafından Muğla'nın Menteşe ve Marmaris ilçelerinde sanatseverlerle buluşturuldu.

Belgesel, Menteşe ve Marmaris'te İzleyicilere Dokunarak Duygusal Anlar Yaşattı

6 Ağustos Salı günü Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde, 7 Ağustos Çarşamba günü ise Marmaris Armutalan Kültür Merkezi'nde yönetmen Gökmen Ulu'nun moderatörlüğünde gösterilen "Bir Sevgi Belgeseli"ne usta sanatçı Müjdat Gezen, online ve telefon bağlantısıyla katılarak izleyicilerle buluştu.

Gökmen Ulu: "Müjdat Gezen Türkiye'nin En Değerli İnsan Hazinelerinden Biridir"

Film 94 dakika boyunca Müjdat Gezen'in ailesi, çocukluk arkadaşları ve dostları arasında Türkan Şoray, Emel Sayın, Erol Evgin, Perran Kutman, Kandemir Konduk, Uğur Dündar, Zülfü Livaneli, Mustafa Alabora, Özden İnönü Toker, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Orhan Aydın, İlker Başbuğ, Emre Kongar, öğrencilerinden Şevket Çoruh, Demet Akbağ, Çağlar Çorumlu, Ezgi Mola, Alper Kul, Şebnem Bozoklu, İlker Ayrık, Günay Karacaoğlu, Erkan Can, Yasemin Yalçın, Gonca Vuslateri, Dolunay Soysert gibi isimler yer aldı.

Arşiv görüntülerinde ise Savaş Dinçel, Yıldız Kenter, Aziz Nesin, Ayşen Gruda, Gülşen Bubikoğlu, Münir Özkul ve Adile Naşit gibi isimler de belgeselin hikayesine renk kattı.

Belgesel, Menteşe ve Marmaris ilçelerinde yönetmen Gökmen Ulu'nun moderatörlüğünde izleyenlere duygusal anlar yaşatırken, Müjdat Gezen'in 34 yıl önce kurduğu MSM'nin bugün Türkiye çapında tanınan öğrencilerinin anlatımları izleyicileri derinden etkiledi.

Müjdat Gezen'in Türkiye'nin en değerli insan hazinelerinden biri olduğunu vurgulayan yönetmen Gökmen Ulu, belgeselin amacının topluma değer katan isimlere minnettarlığını göstermek olduğunu belirtti.

Belgeselde Müjdat Gezen'in sadece mesleki yönlerine değil, karakteristik özelliklerine odaklanılarak, topluma örnek olacak bir insan portresi çizildiğini söyleyen Ulu, izleyicilerin filmi izlerken gülüp hüzünlendiklerini, şaşırdıklarını ve hayranlık duyduklarını ifade etti.

Belgeselin Muğla'da izleyiciyle buluşmasını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Gökmen Ulu, filmin her kesime hitap ettiğini ve izleyicileri duygusal bir yolculuğa çıkardığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Günlük Su Tüketim Miktarı Ne Kadar Olmalı?

Günlük Su Tüketim Miktarı Ne Kadar Olmalı?