%19 %670 %2024
weather
25°
ANASAYFA Yerel Muğla'da Güvenlik Toplantısı Düzenlendi: Huzur için İşbirliği Kararı Alındı

Muğla'da Güvenlik Toplantısı Düzenlendi: Huzur için İşbirliği Kararı Alındı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, il genelindeki asayiş ve güvenlikle ilgili yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da Güvenlik Toplantısı Düzenlendi: Huzur için İşbirliği Kararı Alındı

Vali Dr. İdris Akbıyık, Muğla'daki güven ve huzur ortamının korunması için kurumlarımızla birlikte titizlikle çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, terör, asayiş, göçmen kaçakçılığı, organizedu suç örgütleri ve uyuşturucu gibi konularda kolluk birimlerinin sürekli hazır halde olduğunu belirtti. Orman yangınlarına karşı da etkin bir mücadele verdiklerini belirten Akbıyık, ekiplerin özverili çalışmalarıyla yangınların geniş alanlara yayılmadan kontrol altına alındığını aktardı. 

2024 yılında 102 orman ve 76 ziraat yangını olmak üzere toplam 178 yangın meydana geldiğini ifade eden Vali, toplamda 247 hektar orman ve tarım arazisinin zarar gördüğünü dile getirdi. Albay Selahattin Kınık liderliğinde yapılan sunumda, son iki ayda terör örgütü propagandası yapan ve aranan kişilere yönelik gerçekleştirilen 30 operasyonda 38 kişinin yakalandığı, organize suç örgütlerine dönük 3 operasyonda 3 örgütün çökertildiği, 42 kişinin gözaltına alındığı ve 21'inin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. 

Ayrıca düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı son iki ayda düzenlenen 187 operasyonda 203 organizatörün yakalandığı ve 119'unun tutuklandığı, 2 bin 546 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği, Fethiye, Bodrum ve Menteşe ilçelerinde faaliyet gösteren Mobil Göç Noktaları araçlarında 1.797 kişinin sorgulandığı ve 1.777'sinin yasal kalış iznine sahip olmadığının tespit edildiği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Aras, Şiddete Karşı Tutum Belgesi'ne Onay Verdi

Başkan Aras, Şiddete Karşı Tutum Belgesi'ne Onay Verdi