%19 %670 %2024
weather
25°
ANASAYFA Yerel Karacasöğüt’teki MUÇEV Projesinin Ruhsatı İptal Edildi, Çevreciler Sevinçli

Karacasöğüt’teki MUÇEV Projesinin Ruhsatı İptal Edildi, Çevreciler Sevinçli

Marmaris Belediyesi, MUÇEV'in Karacasöğüt Limanı Kapasite Artışı Projesi ruhsatını iptal etti. Proje, Karacasöğüt bölgesinde yapılmak isteniyordu ancak belediye kararıyla durduruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karacasöğüt’teki MUÇEV Projesinin Ruhsatı İptal Edildi, Çevreciler Sevinçli

Marmaris Karacasöğüt mahallesinde faaliyet gösteren MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi, yapmayı planladığı yat limanı ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden 29 Mayıs'ta Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı almıştı.

ÇED Olumlu Kararı İptal Edildi

MUÇEV'e verilen ÇED Olumlu kararı, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan kapasite artışı itirazı sonucunda Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, ardından Marmaris Belediyesi de projeye verilen yapı ruhsatını iptal etmiştir.

Kapasite Artışı Projesi İçin Dava Süreci Devam Ediyor

Karacasöğüt Limanı Kapasite Artışı Projesi ile ilgili süren dava sürecinde söz alan avukat Arzu Alper, bölgenin Özel Çevre Koruma statüsünde bulunduğunu ve hassas bir bölge olduğunu belirtmiştir. Önceki ÇED kararının iptal edilmesi üzerine yeniden başlatılan süreç sonucunda MUÇEV A.Ş. tekrar ÇED Olumlu kararı almış ancak bu karar da mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Bunun üzerine proje için yapı ruhsatı verilmiş ancak bu ruhsatın da geçersiz olması nedeniyle dava açılmıştır. Bölge vatandaşları ve dernekler de bu sürece müdahil olmuş, Muğla 2. İdare Mahkemesi'nde dava açılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz sıcağında bunu yaparken dikkat

Yaz sıcağında bunu yaparken dikkat