%19 %690 %2024
weather
25°
ANASAYFA Ekonomi Muğla Milletvekili Gizem Özcan: "Muğla'da Kira Bedelleri Diğer İllere Göre Daha Yüksek"

Muğla Milletvekili Gizem Özcan: "Muğla'da Kira Bedelleri Diğer İllere Göre Daha Yüksek"

Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kira artışları ve yoksulluğun vurgulayarak, araştırmalara göre kira bedellerinin en yüksek olduğu illeri sıraladı: Muğla, İstanbul, İzmir ve Çanakkale.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: "Muğla'da Kira Bedelleri Diğer İllere Göre Daha Yüksek"

Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptığı konuşmada kira artışları ve yoksulluk konusuna değindi.

Emekliler Yoksulluğun Pençesine Atıldı

Ekonominin sıkıntı politikalarından daha ağır bir döneme geçildiğini belirten Özcan, "Emekçi halkın gelirleri enflasyonun altında tutularak emeklilerin mutlak yoksulluğa sürüklendiğini" ifade etti. Barınma krizinin de bu sürecin acı sonuçlarından biri olduğunu vurgulayan Özcan, "Asgari ücrete yapılan zammın yetersizliği ve öğrencilerin karşılaştığı zorluklar barınma krizine yol açıyor" dedi.

Anlayışsız Politikalar Yoksulluğu Artırıyor

Kira bedelinin en yüksek olduğu illerin Muğla, İstanbul, İzmir ve Çanakkale olduğunu belirten Özcan, "Ülke genelinde ortalama kira bedelinin metrekare başına 166 lira olduğu ancak Muğla'da bu rakamın 227 lira olduğunu" dile getirdi. Özcan, "İrrasyonel politikaların yoksulluğu artırdığının göstergesi olarak faiz enflasyon ilişkisine dikkat çekti ve kiraların beş buçuk kat arttığını söyledi.

Öğrencilerin Karşılaştığı Zorluklar

Pandemi sonrası öğrencilerin barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Özcan, "KYK kapasitelerinin yetersiz olduğunu, ev kiralarının yüksekliğini ve ailelerin ekonomik zorluklarını" dile getirdi. Öğrencilik döneminin ucuz iş gücü olarak geçtiğini ve öğrencilerin bilimle, kültürle, sanatla değil sigortasız işlerde uğraştığını belirten Özcan, ekonomik krizin etkilerine de vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanın çarpıcı uyarısı: Yarım asır önceki hastalık geri dönüş yaptı

Uzmanın çarpıcı uyarısı: Yarım asır önceki hastalık geri dönüş yaptı