%19 %690 %2024
weather
25°
ANASAYFA Ekonomi TÜİK Temmuz Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı: Kira Artış Oranları Yeniden Belirlenecek

TÜİK Temmuz Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı: Kira Artış Oranları Yeniden Belirlenecek

TÜİK, bugün temmuz ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Bu veriler ev sahibi ve kiracılar için önemli olup kira artış oranlarının belirlenmesinde de etkili olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK Temmuz Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı: Kira Artış Oranları Yeniden Belirlenecek

TÜİK, bugün temmuz ayına ilişkin enflasyon verisini açıklayacak ve ev sahibi ile kiracıları yakından ilgilendiren bu verilerle kira artış oranları belirlenecek.

Konut Kiralarında Zam Oranı Değişiyor

Konut kiralarında fahiş fiyat artışını önlemek için kullanılan yüzde 25'lik zam oranı 1 Temmuz 2024'e kadar uzatılmadığından dolayı konutlarda kira artışına sınırlama getiren uygulama sona erdi ve yeni kira zammı belirlenmeye başlanacak.

Temmuz Ayı Enflasyon Verisi ve Kiralar

TÜİK tarafından bugün saat 10.00'da açıklanacak olan temmuz ayı enflasyon verisiyle ağustos ayı kira zammı üst sınırı da belirlenmiş olacak ve kira sözleşmelerini ağustos ayında yenileyecek kiracılar, temmuz ayı enflasyon verisini baz alacaklar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 65 katılımcıyla gerçekleştirdiği temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayınladı ve geçen ay yüzde 2,41 olan temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi artışı beklentisi bu anket döneminde yüzde 2,77'ye yükseldi.

Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e gerilerken, TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için yüzde 31,79'dan yüzde 30,02'ye, 24 ay sonrası için ise yüzde 20,33'ten yüzde 19,32'ye indi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netanyahu: Tanrının desteğiyle zafer kazanacağız

Netanyahu: Tanrının desteğiyle zafer kazanacağız