Başkan Ünlü Hayvan Hakları Kanunu'na Karşı Uyardı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, TBMM'de kabul edilen sokak hayvanları kanununa ilişkin önemli bir adım atıldığını sosyal medya üzerinden duyurduğu bir video paylaştı.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, TBMM'de kabul edilen yeni hayvan hakları kanununun büyük riskler taşıdığını vurgulayarak, konu hakkında önemli bir video paylaştı.

Hayvan Haklarına Yönelik Endişeler

Başkan Ünlü, videoda yaptığı açıklamada, "Dünya, tüm canlıların evi ve yaşam hakkı her varlık için kutsaldır. Hayvanlar, günlük yaşamımızın, kültürümüzün ve vicdanımızın bir parçasıdır aslında" dedi ve yeni yasanın hayvanlara yönelik şiddeti teşvik edebileceği uyarısında bulundu.

Çözüm Önerileri Neler Olabilir?

Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi olarak, sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı olduklarını belirten Ünlü, çözümün hayvan satışını yasaklamak, sahiplenilen hayvanların terk edilmesini engellemek ve kısırlaştırma çalışmalarını artırmak olduğunu dile getirdi.

Ünlü, "Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" yaklaşımıyla kalıcı çözümler üretmenin mümkün olduğunu ve bu konuda adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER