%19 %996 %2024
weather
25°
ANASAYFA Gündem Marmaris'teki öğrencilere müjde: Artık 5 yıldızlı KYK yurdu açılıyor!

Marmaris'teki öğrencilere müjde: Artık 5 yıldızlı KYK yurdu açılıyor!

Marmaris'te iki üniversite öğrencisi için yeni bir olanak: Beş yıldızlı KYK yurdu. Yüksek standartlardaki yurtta konaklayarak öğrenciler, konforlu ve güvenli bir öğrenim ortamına sahip olacaklar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'teki öğrencilere müjde: Artık 5 yıldızlı KYK yurdu açılıyor!

Marmaris'te yaz-kış turizm hareketliliği ve ev kiralarındaki sürekli artış, özellikle öğrenci ve ailelerinin dile getirdiği yurt sorununu çözmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçti.

Marmaris'e Yeni Bir KYK Yurdu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ve Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 2bin100 öğrenci, ev kiralarının yüksekliği nedeniyle zorlanmaktaydı.

Öğrenciler İçin Yeni Bir Konaklama Alternatifi

Bu sorunu çözmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçmeler Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı bir oteli satın alarak Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurduna dönüştürdü. Bu yurt, 1 Eylül itibariyle öğrencilere hizmet vermeye başlayacak.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, "Gençlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımız bir sezon başlıyor." şeklinde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Kaya, "Önceliğimiz eğitim sürecinde gençlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek. Yurt sorununa yönelik projelerimiz devam edecek." dedi.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 4 ay önce
Sen sıkma arap 😂🤣
BEĞENME
0
CEVAPLA
UEFA ülke puanı sıralamasında son durum: 23 Ağustos 2024

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum: 23 Ağustos 2024