%19 %026 %2024
weather
25°
ANASAYFA Sağlık Buzdolabında Yiyeceklerin Doğru Saklanması Hayati Önemde!

Buzdolabında Yiyeceklerin Doğru Saklanması Hayati Önemde!

Bir grup uzman, evlerimizdeki beyaz eşyaların vazgeçilmezi buzdolapları hakkında bilgi veriyor. Buzdolabı kullanımıyla ilgili önemli ipuçlarını paylaşıyorlar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Buzdolabında Yiyeceklerin Doğru Saklanması Hayati Önemde!

Evde kapanmayan beyaz eşya olarak kabul edilen buzdolaplarının kullanımıyla ilgili uzmanlardan önemli ipuçları geldi. Yiyeceklerin bozulmaması için dikkat edilmesi gereken buzdolabı kuralları, gıda zehirlenmesini engelleyen bir etkiye sahip. Alerji uzmanı Evgenia Parshina, yiyeceklerin doğru şekilde saklanmasının hayati olduğunu vurgulayarak, çeşitli bakterilerin buzdolaplarında çoğalabileceğine dikkat çekti. 

Salmonella, clostridia, listeria ve E. coli gibi zararlı bakterilerin, çiğ et, kümes hayvanları, yumurta, deniz ürünleri, pastörize edilmemiş süt, yıkanmamış taze sebzeler ve dondurma gibi yiyeceklerde bulunduğunu açıkladı. Beslenme uzmanı Yulia Buryakova, sebzelerin ve meyvelerin ayrı ayrı saklanması gerektiğini ve plastik poşetler yerine alternatif saklama yöntemleri kullanılması gerektiğini belirtti. 

Gastroenterolog Ekaterina Kashukh, ekmeğin buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmasının avantajlarını anlattı, ancak ekmeğin nemden uzak tutulmadığı takdirde bayatlayabileceğine dikkat çekti. Doktor Svetlana Sheveleva, pişirilmiş veya pişirilmemiş yiyeceklerin oda sıcaklığında iki saatten fazla bekletilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yiyeceklerin hızlıca soğutulması gerektiğini belirtti. Yiyeceklerin ambalaj üzerinde belirtilen süreden daha uzun süre saklanmaması gerektiğini söyleyen Parshina, artan yiyeceklerin 48 saat içinde, ev yapımı yiyeceklerin ise en geç 72 saat içinde tüketilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz aylarında bu rahatsızlık hızla yayılıyor

Yaz aylarında bu rahatsızlık hızla yayılıyor