%19 %668 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Yolculuk Süresi Düşecek! 2,5 Saatlik Yolculuk Sadece 18 Dakikada Tamamlanacak

Yolculuk Süresi Düşecek! 2,5 Saatlik Yolculuk Sadece 18 Dakikada Tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Kızkalesi kesimi projesinde incelemede bulundu. Bakan Uraloğlu, proje hakkında detaylı bilgi aldı ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yolculuk Süresi Düşecek! 2,5 Saatlik Yolculuk Sadece 18 Dakikada Tamamlanacak

Mersin'de hizmete giren Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu projesi kapsamında 42 kilometre ana yol ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 53 kilometrelik bir yolun inşa edildiğini açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yeni yolun tamamlanmasıyla beraber yüksek standartlarda, konforlu ve daha kısa süreli ulaşım imkanı sağlanacağını belirtti.

Yol Projesi Detayları

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında inşa edilen 42 kilometrelik ana gövdenin 12 kilometrelik kesiminin 7 tünel ve 5 viyadükten oluştuğunu vurgulayarak, seyahat süresinin 2,5 saatten 18 dakikaya düşeceğini müjdeledi.

Otoyolun Sağlayacağı Katkılar

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Çukurova Uluslararası Havalimanı ile entegre edilerek Mersin'in gelişimine önemli katkı sağlayacak olan bu otoyol projesini 3 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz." dedi. Ayrıca Uraloğlu, otoyolun tamamlanmasıyla karbon emisyonunu 17 bin 80 ton azaltacaklarını ve akaryakıt ile zamandan toplamda 770 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zabıta Görevlileri Denetimleri Aralıksız Sürdürüyor

Zabıta Görevlileri Denetimleri Aralıksız Sürdürüyor