%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Şahan Gökbakar'dan Marmaris'teki ev açıklaması: Kaçak Eve İhtiyacım Yok

Şahan Gökbakar'dan Marmaris'teki ev açıklaması: Kaçak Eve İhtiyacım Yok

Ünlü sinema oyuncusu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’in Turgut Mahallesi Delikyol Koyu’ndaki evinin kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ardından yıkım kararı verilmişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberlerin ardından açıklama yapan Şahan Gökbakar kaçak eve ihtiyacı olmadığını dikkat çekerek ,“ Toplumsal proje olarak Türkiye’deki bütün imarsız iskansız sorunlar çözülecekse hemen yıkalım” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şahan Gökbakar'dan Marmaris'teki ev açıklaması: Kaçak Eve İhtiyacım Yok

marmarismanset.com'un haberine göre, Toplumsal bilim çalışacaksa, sosyal sorumluluk projesi olarak bunu görüp  ilk balyozu da biz vuralım. Elimizle yıkalım. Türkiye’deki bütün kıyı kenardaki iskânsız imarsız evler yıkılacaksa ilk balyozu biz vuralım”

Ünlü sinema oyuncusu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’in Turgut Mahallesi Delikyol Koyu’ndaki evinin kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ardından yıkım kararı verilmişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberlerin ardından ünlü oyuncu Şahan Gökbakar İnstagram adresi üzerinden açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı beni arayabilirdi

İki, üç gündür kamuoyunda benimle ilgili gündem yaratılmaya çalışılıyor. Bu konuda açıklama yapma gereği düşünmüyordum. Ancak bu sabah fikirlerine güvendiğim Fatih Altaylı’nın benim hakkımda ileri geri konuştuğunu gördüm. Ben kendisinden daha iyi bir gazetecilik yapmasını beklerdim, yorum değil. Beni arayabilirdi” dedi.

“Benim olmayan evin fotoğraflarını kullanmayın”

Haberlerde çıkan kendisine ait olmayan evle ilgili fotoğrafların kullanıldığını aktaran Gökbakar, “Medya’da sahte çevrecinin maskesi düştü diye bir haber yapıldı. Öncelikle bu haberi alıp kullanan herkesin kullandığı bu fotoğraf bana ait değil. Bu evler komşumuzun evi. Bizim iki yan parselimizdeki ev bunlar. İnşaatta komşumuzun. O yüzden benim haberlerimde bu fotoğrafı kullanıp durmayın.  Benim evim iki yan parselde. Tek katlı 80 metrekare. Niye komşunun inşaatını basıp ben yapıyormuşum gibi haber yapıyorsunuz. Algı bunlar. Benim orada iki katlı evim yok. Benim oradaki evim tek katlı bir köy evi.

“Herhangi bir Eklenti Yada Yeni Bina Yapmadık”

Arkadaşlar ben zaten var olan evi ve iskeleyi satın aldım. Ben 2020 yılında bir emlak sitesinden bu evi buldum. Ev sahibi 2018 yılında yapı kayıt belgesini aldığı bu evi  bende yapı kayıt belgesi var diye düşünerek gerekli araştırmaları yaparak 2020 yılında satın aldım. Biz burayı kafa dinleyebileceğimiz bir köy evi diye satın aldık. Malikane diye bir derdim olsaydı. Allaha şükür her yerde denize sıfır malikane alabilirim ben. Öyle bir imkanım var. Niye gidip Marmaris’te çam ağacı kesip sit alanına villa yaptırayım. Bunu bir insanın yapabilmesi için su katılmamış bir geri zekalı olması lazım yada birilerine güveniyor olması lazım. Ben böyle bir insan değilim. Herhangi bir eklenti yada yeni bir bina yapmadık. Amaç nedir?

“Yangınlardan Sonra Yapı Kayıt Belgesi İptal Oldu”

Ben burayı yüksek ideallerle almıştım. Maalesef ben burayı hiç kullanamadım. 2021 yılında yangınlar çıktı. Yangından sonra her şey değişti. 2022 yılında bir anda evin yapı kayıt belgesi iptal oldu. Tapuya sit alanı diye şerh düşüldü. Ben aldıktan 2 sene sonra. Bunun üzerine bu ev yıkılsın diye yazı yazıldı ve biz dava açtık. Hukuki süreç devam ediyor. Durum bu şuanda. Orada göstermeye çalıştığınız kişi ben değilim. Yaptığınız bu kötülük bana zarar vermez.

Türkiye’deki bütün imarsız iskansız sorunlar çözülecekse hemen yıkalım

Türkiye’nin her yerinde talan varken 85 m2’lik bir köy evi ve 10 metrelik bir iskele bütün bu problemlerinizi çözüyorsa hemen yıkalım. Ama o iskele olmasaydı o yangınlara o kadar hızlı müdahale edilemezdi. Bir işe de yaradı. Ama dediğim gibi toplumsal bilim çalışacaksa, sosyal sorumluluk projesi olarak bunu görüp ilk balyozu da biz vuralım. Elimizle yıkalım. Ama kanunlar tek bir kişiye işlemeyecek. Türkiye’deki bütün kıyı kenardaki iskansız imarsız evler yıkılacaksa  ilk balyozu biz vuralım. Yargı kararını bile beklemeyelim. Yargı ne karar verecekse saygı duyacağız. Dolayısıyla ne gerekiyorsa yapılacak merak etmeyin. Benim ne malikaneye ne iskeleye ne kaçak eve ihtiyacım yok” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli basketbolcuyu çarparak öldüren sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Milli basketbolcuyu çarparak öldüren sürücünün ifadesi ortaya çıktı