%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Milli basketbolcuyu çarparak öldüren sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Milli basketbolcuyu çarparak öldüren sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Muğla’nın Datça ilçesinde, eski milli basketbolcu İlkan Karaman, yolun karşısına geçmek isterken alkollü sürücü E.A.Ö.’nün aracıyla çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli, ifadesinde olay anını anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli basketbolcuyu çarparak öldüren sürücünün ifadesi ortaya çıktı

marmarismanset.com'un haberine göre İzmir'de yaşayan ve Basketbol Süper Ligi'nde yıllardır birçok takımda forma giyen, aynı zamanda bir dönem A Milli Takım'da da oynayan (34), Muğla'nın Datça ilçesinde ev kiraladı. Karaman, eşyalarını bir süre önce Datça'ya taşıdı. Buradaki bir akaryakıt istasyonunun önünden gece yolun karşısına geçmek isteyen Karaman'a, İnşaat Mühendisi E.A.Ö.’nün (30) kullandığı otomobil çarptı.

Karaman ağır yaralandı. Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaman doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından otomobili terk ederek ayrılan E.A.Ö., kazadan 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi önünde yakalandı. Şüphelinin yapılan muayenesinde 1.16 promil alkollü olduğu belirlenip, gözaltına alındı.


 

YÜKSEK ALKOLLÜ BİRA İÇTİM

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli E. A.Ö., çıkarıldığı mahkemece taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milli basketbolcu İlkan Karaman’a çarparak ölümüne neden olan E.A.Ö. ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde

“Ben akşam kendi ikametimde 2 adet normalden daha yüksek alkol oranına sahip olan bira içmiştim. Sonrasında annemin uyku ilacını almak amacıyla anneme ait olan 46 AIJ 713 plakalı ford marka araç ile saat 02:20 sıralarında trafiğe çıktım. Araç ile Reşadiye mahallesinde bulunan kavşağa geldiğimde ışıklardan geçeceğim için frene bastım. Frene basmamla birlikte araç kaymaya başladı. Bu nedenle orta refüje çarptım ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride doğru geçtim.

Bu sırada olay yerinde yaya olarak bulunan tanımadığım ismini sonradan öğrendiğim bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Kazadan sonra olay yerine vatandaşlar gelip bizimle ilgilendiler. Ben yaralandığım için Datça Devlet Hastanesi’ne gittim. Amacım olay yerinden kaçmak değildi. Hastanede iken polis ekipleri geldi ve beni yakaladılar. Olay anında alkollüydüm. Yaşananlar için üzgünüm. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.


 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris'te Kent Politikaları Derneği kuruldu

Marmaris'te Kent Politikaları Derneği kuruldu