%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Marmaris’te şanlı zaferin coşkusu kutlandı

Marmaris’te şanlı zaferin coşkusu kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 102. Yılı dolayısıyla Marmaris’te çelenk koyma töreni ve kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa vatandaşların katılımının az olması ise dikkatlerden kaçmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris’te şanlı zaferin coşkusu kutlandı

26 Temmuz 1922'de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emriyle başlattığı ve 30 Ağustos'ta büyük bir destanla sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk tarihinin ne büyük kahramanlık destanı oldu. Marmaris’te büyük zafer 102. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen  programa Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Acar Ünlü, Aksaz Deniz Üs Komutanı Neslim Eski, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Ayşegül Yörük, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Emniyet Müdürü Emre Alay, Jandarma Komutanı Yzb. Berker Dongul, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Kaya, Belediye Başkanı Ünlü ve Garnizon Komutanı Eski, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk koyma programı daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.

Tebrikat Kabul Töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı çelenk sunum programının ardından Marmaris Kaymakamlık binasında Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Acar Ünlü, Aksaz Deniz Üs Komutanı Neslim Eski, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Ayşegül Yörük, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ziyaretçilerin tebriklerini kabul etti.

Atatürk Meydanı’nda Kutlama Programı

Tebriklerin kabulünden sonra Atatürk Meydanında zaferin 102. Yılı nedeniyle kutlama programı ve kortej geçişi yapıldı. Tören, ilçe protokolünün halkın bayramını kutlaması ile başladı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, günün anlam ve önemine binayen konuşmaların yapılması ile devam eden program Aksaz Deniz Üs Komutanlığı tarafından verilen mini konserle devam etti. Konserin ardından Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandosu eşliğinde tören geçidi yapılarak program sona erdi.

Vatandaşın Katılımının Az Olması Dikkat Çekti

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa vatandaşların katılımının önceki yıllara göre az olması dikkat çekti.

Etkinlikler Gün Boyu Devam Edecek

Büyük zaferin 102. Yılı nedeniyle Marmaris Belediyesi tarafından saat 21.00’da Ketenci Otel önünden Atatürk Meydanı’na kadar fener alayı düzenlenecek. Ardından 3 Tenor Atatürk Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak. Murat Karahan, Levent Gündüz ve Efe Kışlalı'dan oluşan 3 Tenor, Orkestra Şefi Alper Kömürcü yönetiminde seçkin eserlerden hazırlanan repertuvarlarıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı unutulmaz bir konserle taçlandıracak.

KAYNAK: https://marmarismanset.com/foto/21473376/turk-ordusunun-kahramanlik-destani-30-agustos-marmariste-torenle-kutlandi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla’da zurna şöleni sona erdi

Muğla’da zurna şöleni sona erdi