%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Marmaris'te deniz turizminde başıboşluk! Tekneciler isyanda

Marmaris'te deniz turizminde başıboşluk! Tekneciler isyanda

Deniz turizminin gözde merkezlerinden biri olan Marmaris'te, günübirlik tekne turu düzenleyen işletmeciler, sektördeki düzensizlik ve denetimsizlikten dolayı isyan etti. Tekne işletmecileri, kooperatiflerin beklentileri karşılayamamasının, denetim eksikliğinin ve cezai yaptırımların uygulanmamasının sektörde büyük bir başıboşluğa yol açtığını dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'te deniz turizminde başıboşluk! Tekneciler isyanda

Marmaris'te turizm sezonunda ziyaretçileri cezbeden çeşitli konseptlerdeki günübirlik tekne turu işletmecileri, bu yıl hedefledikleri yolcu yoğunluğuna ulaşamadıklarını ifade etti. Tekneciler, düzenli bir sistemin olmamasından şikayetçi olarak, sektörün bozuk bir düzende işlediğini ve bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini dile getirdiler.

Kalite Standartları Düştü

Tekneciler, kooperatiflerin sektörün ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve bu nedenle deniz turizminde kalite standartlarının düştüğünü savundu. Her yıl çeşitli toplantılar düzenlenmesine rağmen, alınan kararların uygulanmadığını ve sistemin uygulanmadığını savundular.

Denetim Yapılmalı

Tekne işletmecileri, denetimlerin yetersiz olduğunu ve bu durumun sektörde başıboşluğa yol açtığını belirtti. Teknelerin bakımının yeterince yapılmadığını ve denetimlerin arttırılması gerektiğini ifade eden işletmeciler, cezai yaptırımların eksikliği nedeniyle sektördeki düzenin sağlanamadığını dile getirdi. "Her yıl aynı sorunlar tekrarlanıyor, ancak hiçbir ilerleme kaydedilmiyor," diyerek isyanlarını dile getiren tekneciler, bu sorunların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Her Şey Dahil Sistemi Kaldırılmalı

Marmaris’te tekne işletmeciliği yapan Erdal Şimşek, “ Sistem baştan bozuk. Öncelikle otellerde her şey dahil sisteminin kalkması gerekiyor. Biz tekneciler, her şey dahil sistemi kapsamında otel müşterilerini günü birlik tura götürüyoruz. Bu bizi çok fazla etkiliyor. Oteller her şey dahil kapsamında tekne turu yapmamalı bunu bize bırakmalı.

Nitelikli Tekneler Ayırt Edilmeli

Şimşek, Marmaris'te günlük tura çıkan teknelerin sürekli denetim altında olması gerektiğini belirterek, "Nitelikli teknelerle niteliksiz tekneler birbirinden ayırt edilmeli. İşini düzgün yapan ve bu işe para harcamış işletmeler var. Kaliteli ve nitelikli tekne işletmeleri var. Ancak bazı tekneler neredeyse dökülüyor. Bunların denetlenmesi ve gerekirse cezai işlem uygulanması lazım. Bu işi sadece para kazanmak amacıyla yapanlar var. Küçük bir limanda çok fazla tekne var. Bunların içinden nitelikli olanlar ayırt edilmeli. Bakımlı teknelerle bakımsız tekneler aynı fiyata tura çıkıyor. Bu adil değil. Bakımsız tekneler mutlaka denetlenmeli" dedi.

KAYNAK: https://marmarismanset.com/foto/21474272/marmariste-tekneciler-isyanda-basibosluk-almis-basini-gidiyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum’da salgın hastalık! İçeceklere konulan buzlar neden oldu iddiası

Bodrum’da salgın hastalık! İçeceklere konulan buzlar neden oldu iddiası