%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel İngiliz turistlerden Marmaris itirafı: Marmaris ölü! Hayalet kasabaya dönebilir

İngiliz turistlerden Marmaris itirafı: Marmaris ölü! Hayalet kasabaya dönebilir

İngiliz turistler, giderek pahalı hale gelen Türkiye'nin birkaç yıl içinde boş kalacağını, turizm şehirlerinin hayalet kasabalara dönüşeceğini belirtti. Yaz aylarındaki canlılığı ile tanınan Marmaris'in bu yıl büyük bir değişim içinde olduğunu anlatan İngiliz turist "Burası ölü. Plaja gittik ve akşam 20:00'a kadar plajda durduk, İçmeler'e yürüdük. Tüm restoranlar boştu. Geçen gün de Marmaris merkezi ziyaret ettik. Sanki insanların yarısı ortadan kaybolmuştu. Sanki ara tatilde gelmiş gibiydik." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiliz turistlerden Marmaris itirafı: Marmaris ölü! Hayalet kasabaya dönebilir

İngiliz turistlerin gündemi Türkiye'de giderek artan fiyatlar. İnternette düşüncelerini paylaşan İngiliz tatilcilerden bazıları, Türkiye'yi ilk defa bu kadar sessiz gördüklerini, bazıları da fiyatların arttığını ifade ediyor.  Tatilcilerin TikTok'ta paylaştıkları videolarda "Türkiye'nin popüler tatil noktaları birkaç yıl içinde hayalet kasabalara dönebilir" dediği ifade edildi.

"Buradaki fiyatlar Londra ile aynı"

marmarismanset.com’un haberine göre Sosyal medya platformu TikTok'un, Türkiye'deki tatil beldelerinin bu kadar ıssızlaşması konusunda kaygı duyanların paylaşım noktası haline geldiği kaydedilen haberde, slimwadie5 isimli kullanıcının sadece bir yıl öncesine göre fiyatlardaki keskin artışa ilişkin şaşkınlığını paylaştığı videoya dikkat çekildi.

120 pound ödeyerek sürat teknesi deneyimlediğini belirten İngiliz turist, "Ancak daha sonra 20 pound gibi daha uygun fiyata da buldum. Burger King'de 5 euroya hamburger yedim. Ancak şu anda oturduğum mekanda burger 12 pound, su 2 pound. Bu fiyatlar Londra ile aynı. Kız kardeşim ve onun küçük ailesi, bir daha Türkiye'ye gelmeyeceklerini söyledi. Burada Türkiye'de turizmin birkaç yıl içinde öleceğine ilişkin iletiler görüyorum." diye konuştu.

 "Marmaris ölü, tüm restoranlar boş"

Tatilciler, Türkiye'nin turizm bölgelerindeki sakinliğin videolarını sosyal medya platformlarında paylaşıyor. İngiliz kadın turistin paylaşımında, Marmaris'in alışılmışın dışında sakin olduğuna dikkat çekiliyor. Yaz aylarındaki canlılığı ile tanınan Marmaris'in bu yıl büyük bir değişim içinde olduğunu anlatan İngiliz turist "Burası ölü. Dün plaja gittik ve akşam 20:00'a kadar plajda durduk, İçmeler'e yürüdük. Tüm restoranlar boştu. Garip bir hava var. Geçen gün de Marmaris merkezi ziyaret ettik. Sanki insanların yarısı ortadan kaybolmuştu. Bu çok tuhaf bir duygu. Sanki ara tatilde gelmiş gibiydik." diye konuştu.

"Şezlonglar boş kaldı"

Kendisini bazı şeylerin fiyatındaki yüksek artıştan çok şehirdeki sessizliğin etkilediğini anlatan Jenny, akşam saatlerinde bile dolan şezlonglarının boş kalmasının Marmaris için alışıldık bir durum olmadığına dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris’te okullar yeni döneme hazır

Marmaris’te okullar yeni döneme hazır