%19 %027 %2024
weather
25°
ANASAYFA Genel Bozburun Yarımadası’nda su projesinde firma iş bıraktı!

Bozburun Yarımadası’nda su projesinde firma iş bıraktı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında büyük umutlarla başlattığı ve Bozburun Yarımadası’na temiz su sağlamayı hedefleyen İçme Suyu Projesi, ödeme krizi nedeniyle durma noktasına geldi. Projede çalışan taşeron firmalar, hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem başlatıp iş makinelerini durdurarak çalışma sahasını kapattı. Çalışmaların durması 150 yıldır susuzluk çeken bölge halkının yıllardır beklediği temiz su hayalini suya düşürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bozburun Yarımadası’nda su projesinde firma iş bıraktı!

marmarismanset.com'un haberine göre Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ yetkilileri, yüklenici firma Atilla İnşaat’a tüm ödemelerin zamanında yapıldığını savunurken, Atilla İnşaat yetkilileri belediyeden ödemelerin yeni yapıldığını ve taşeron firmalara aktarıldığını belirtti. Ödemelerde yaşanan bu gecikmelerin, taşeron firmaların ekonomik zorluklar yaşamasına neden olduğu ve projenin durmasına yol açtığı vurgulandı.

Proje 150 Yıllık Sorunu Çözecekti

Marmaris Atatürk Barajı’ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca mahallelerine içme suyu sağlayacak olan 53 kilometrelik içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlanmış durumda. Proje tamamlandığında, Bozburun Yarımadası’nın 150 yıllık su sıkıntısının sona ereceği ve bölgenin hem turizm hem de yaşam kalitesinde büyük bir dönüşüm yaşanacağı ifade ediliyordu.

Ancak yaşanan ödeme sorunları, projenin planlanan sürede tamamlanmasını riske soktu. Turizmin can damarı olan suyun gecikmesi, hem bölgedeki ekonomik yapıyı hem de halkın günlük yaşamını doğrudan etkileyeceği ifade edildi.

Öte yandan , Belediyenin ve yüklenici firmanın birbirini suçlaması, sorunun çözümüne katkı sağlamazken, taşeron firmalar ve bölge halkı bu anlaşmazlığın bedelini ödemek zorunda kaldı.

Bölge halkı ve firmalar, projenin bir an önce tamamlanarak suya kavuşmayı bekliyor. Ancak yaşanan bu kriz, büyük altyapı projelerinde daha etkili ve şeffaf bir ödeme ve denetim sisteminin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bunu yapanlar eşekler olamaz! Datça-Marmaris Karayolu çöp dolu

Bunu yapanlar eşekler olamaz! Datça-Marmaris Karayolu çöp dolu