%19 %034 %2024
weather
25°
ANASAYFA Eğitim Çocuklar için Telefon Bağımlılığına Karşı Aile Rehberi

Çocuklar için Telefon Bağımlılığına Karşı Aile Rehberi

New Scientist bilim dergisinin yayınladığı rehber, çocukların ve gençlerin dijital cihazlara harcadıkları fazla zamanın gerçek risklerini ve alınabilecek önlemleri ele alıyor. Araştırmalar, bu konunun ciddiyetini ortaya koyarken derginin rehberi bilinçli kullanımı teşvik ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklar için Telefon Bağımlılığına Karşı Aile Rehberi

Pandemi döneminde ekran başında geçirilen süreler tarihi zirvelere ulaştı. Son yıllarda akıllı telefonların ve sosyal medyanın yükselişiyle birlikte herkes ekran başında daha fazla zaman geçirmeye başladı ve bu durum çocukları da etkiledi. COVID-19 salgını, okulların kapanması ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle çocukların ekran sürelerinde büyük bir artışa neden oldu. 

Ruh sağlıklarına zarar verdiği, depresyona, yeme bozukluklarına neden olduğu ve sosyal aktiviteleri azalttığı gibi çocukların aşırı ekran süresi konusunda birçok korkutucu iddia bulunuyor. Teknoloji şirketlerinin de suç ortağı olduğu belirli süre kısıtlamaları hükümetlerin gündemine gelmiş durumda.

ARAŞTIRMA: ÇOCUKLAR GÜNDE 2.8 SAAT EKRAN BAŞINDA

2023 yılında yapılan bir inceleme, dünya genelinde 6 ila 14 yaş arasındaki çocukların günde ortalama 2.8 saatlerini ekran başında geçirdiğini gösterdi. Salgın döneminde bu sürenin daha da arttığı görülüyor, özellikle eğitim ve sosyal aktivitelerin çevrimiçi ortama taşınmasıyla. Bu durum, gençlerin fiziksel aktivitelerini ve sosyal etkileşimlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ OLAN POPÜLER PLATFORMLAR

Küçük çocuklar arasında popüler olan oyun platformu Roblox ve gençler arasında yaygın şekilde kullanılan sosyal medya ve YouTube, çocukların fazla zaman geçirdiği mecralar arasında yer alıyor. Uzmanlara göre, bu kadar uzun süre ekran başında olmanın çocukların zihinsel ve fiziksel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Araştırmalar, özellikle kız çocuklarının kötü ruh sağlığı riskinin artabileceğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasitesini Yüzde 61 Oranında Arttırdı

Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasitesini Yüzde 61 Oranında Arttırdı