Yaz sıcağında bunu yaparken dikkat

Uzmanlar, sıcak havalarda soğuk duş almanın sağlığı olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor. Ani sıcaklık değişiklikleri vücudu strese sokabilir ve cilt problemlerine neden olabilir. Sıcak suyla ılık duş tercih edilmeli.

Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, serinlemek için alınan soğuk suyun damarları büzüştürebileceğini belirtiyor.

Tüm Türkiye'de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, insanların serinlemek amacıyla soğuk duş alıp başlarına buzlu su dökmelerinin yüz felçiğine ve kalp krizine neden olabileceğini vurgulayan Uzman Aile Hekimi Dr. Saadet Gök, "Sıcak havalarda aşırı sıcaklıklarla başa çıkmak için kullanılan yanlış yöntemlerden biri buz dolu kovayı başınıza dökmektir.

Bu tür uygulamaların kişilerde yüz felcine neden olabileceğini veya altta yatan kalp krizini tetikleyebileceğini belirtti. Sıcak havanın etkilerinden kurtulmak için tercih edilen soğuk ve sıcak duş uygulamalarında suyun sıcaklığının çok önemli olduğunu ifade eden Gök, "Dış ortam ne kadar sıcak olursa olsun, önerilen su sıcaklığının 22 ile 26 derece arasında olmasıdır.

İnsan vücudunun sıcaklığı sabit tutmaya çalıştığını vurgulayan Gök, suyun havaya kıyasla 30 kat daha fazla ısı enerjisi ilettiğini ve bu nedenle soğuk suyun dolaşım sistemine hızlı ve yoğun bir şekilde etki ettiğini söyledi. Aşırı soğuk suyun damarları büzültebileceğini ve kalp krizi ile yüz felci gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti."

Sağlığınız için bilinçli olun!

Yaz mevsiminde yapılan hataların sağlık sorunlarına yol açabileceğini unutmayın.

Alzheimer Hastaları İçin Olumlu Gelişmeler!

Alzheimer hastaları için umut verici açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Yaz Aylarında Artan Şikayetlerin Sebebi

Yaz aylarında artan şikayetlerin sebepleri üzerinde durulmaya devam ediliyor.

İLGİLİ HABERLER