Yaz aylarında bu rahatsızlık hızla yayılıyor

Yaz aylarında artan cilt sorunları için önlemler almak önemli. Güneşten koruyucu ürünler kullanmak, bol su içmek, hafif ve nefes alabilen kıyafetler tercih etmek cilt sağlığını korumak için önemlidir.

Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Çağdaş Koç, artan sıcak hava koşullarıyla birlikte güneşin zararlı etkilerinin daha sık görüldüğünü belirtti ve güneşten korunma önlemlerine dikkat çekti.

Güneşin Zararlı Etkilerine Karşı Öneriler

Koç, "Bu dönemde güneşin zararlı etkilerini sık sık gözlemliyoruz ve mümkün olduğunca güneşten korunmamız gerekiyor. Bu amaçla geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve en az 30 faktörlü güneş kremlerinin kullanımını öneriyor, bu kremlerin dışarı çıkmadan en az yarım saat önce uygulanması gerektiğini ve 3 saatte bir yenilenmesi gerektiğini vurguluyor" dedi.

Cilt Sağlığı İçin Önemli Tavsiyeler

Dermatolog Koç, özellikle çocukların güneşten korunmasının hayati önem taşıdığını belirterek, çocukların gölgede tutulması, öğle saatlerinde dışarı çıkarılmamaları gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, beyaz veya açık renkli pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesini ve sıcaklıklardan kaynaklanan pişik sorunlarında ılık suyla duş alınmasını öneriyor. Pişiklerin mantar enfeksiyonu riskine karşı da dikkatli olunması gerektiğini ekliyor.

İLGİLİ HABERLER