Sıcak Çaya Bal Eklemek Zararlı Olabilir

Uzmanlara göre, sıcak çaya bal eklemek sağlıklı bir seçenek gibi görünsede, yüksek sıcaklıkta balın faydalı özelliklerini kaybettiği ve sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor.

Sıcak içeceklere bal eklemek, sağlıklı bir seçenek gibi görünse de uzmanlara göre ciddi sağlık riskleri taşıyor.

BALIN FAYDALARI, SICAKTA KAYBOLUR

Balın yüksek sıcaklıklarda faydalarını kaybederek zararlı hale gelmesi, uzmanlar tarafından önemle vurgulanıyor.

BAL VE UNLU MAMULLER: UZMANLARDAN UYARI

Balın pişirme malzemesi olarak kullanılmasının da önerilmediği belirtiliyor çünkü ısıya maruz kaldığında yapısını kaybedebilir ve zararlı hale gelebilir.

Hızlı karbonhidratlar açısından zengin olan bal, diyetlerde şeker yerine tercih edildiğinde kilo verme sürecine olumsuz etki edebilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

İLGİLİ HABERLER