Kaçak Zeytinyağı Satıcılarına Zabıta Ekiplerinden Şok Operasyon!

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığını riske atan bir gıda sahtekarlığını daha ortaya çıkardı. Menşei belirsiz 672 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, piyasaya sürülmekte olan 672 litre sahte zeytinyağını dikkatleri sayesinde ele geçirdi.

Zabıta Ekipleri Şüpheli Bir Araç Takibe Aldı

7 Ağustos Çarşamba akşamı saat 19.00 sularında seyyar satıcıları denetlemek için görevlendirilen sivil zabıta ekipleri, şüpheli bir aracı takibe aldı.

Satış Yapmaya Çalışan Şahıslar Durduruldu

İçmeler Kayabal Caddesi’nde bir restoranın önünde duran araçtan inen kişilerin sahte zeytinyağı satmaya çalıştığını fark eden ekipler, hemen müdahale etti.

Araçta yapılan kontrolde nevi belli olmayan, fatura veya sevk irsaliyesi bulunmayan ve üzerinde herhangi bir bilgilendirici etiket olmayan 42 koliden oluşan toplam 672 litre sahte yağ ele geçirildi.

5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38/1 maddesi gereğince M.E. ve Y.E. isimli şahıslara seyyar satış yapmaktan idari işlem uygulandı ve el konulan yağların imha edileceği bildirildi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, vatandaşları bu konuda uyararak, "Sahte zeytinyağına karşı dikkatli olun, sağlığınızı riske atmayın" dedi.

İLGİLİ HABERLER