Bodrum Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale devam Ediyor

Bodrum'da rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangınına hem havadan hem karadan müdahale ediliyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bodrum'un Pınarbelen Mahallesi'ndeki ormanlık alandaki yangını kontrol altına almak için ekiplerin titiz çalışmaları sürüyor.

Yangın Hızla Büyüdü, Ekipler Havadan ve Karadan Müdahale Ediyor

Yangın öğleden sonra başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alana ulaştı, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla olay yerine intikal ederek söndürme çalışmalarına başladı.

Vatandaşlar da Destek Veriyor, Geniş Çaplı Bir Müdahale Sürüyor

Ekiplerin karadan müdahalesinin yanı sıra 5 helikopter ve 5 uçak havadan söndürme çalışmalarına destek verirken, rüzgarın etkisiyle yangının yayılması nedeniyle bölge sakinleri de ekiplere yardımcı olmaya çalışıyor.

Ayrıca, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 helikopter ve 8 uçak ile havadan, 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271 personel karadan müdahale ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden 5 itfaiye aracı ve 11 personel, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden 2 Acil Yardım Ambulansı, 1 UMKE aracı ve 9 personel, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 5 Asayiş Timi, 1 Trafik Timi ve 1 TOMA, MUSKİ Genel Müdürlüğü'nden ise 2 adet 13 tonluk su tankerinin müdahalede bulunduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER