Semizotunun bilinmeyen bir faydası keşfedildi! İşte detaylar...

Semizotunun sağlık üzerindeki faydalarını inceleyen Karya Farma HBX Ar-Ge Merkezi, bitkinin kalp ve cilt sağlığını olumlu yönde etkilediğini belirledi. Araştırma, bölgedeki bitkilerin sağlık alanındaki potansiyelini ortaya koydu.

Büyük Menderes Ovası ve sulak alanlarda kendiliğinden yetişen semizotu, tarım faaliyetleri nedeniyle genellikle yok edilirken aslında tam bir sağlık dostu olduğunu belirten Karya Farma HBX Ar-Ge (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Başlık, "Atalarımızın boşuna hiçbir şey tüketmediğini" vurguladı.

Semizotunun Sağlık Üzerindeki Etkileri

Başlık, yapılan araştırmalarda beslenme alışkanlıklarının insanların sağlık durumunu doğrudan etkilediğini gözlemlediklerini belirterek, "Uzun ömürlü toplumlardaki beslenme alışkanlıklarını incelediğimizde semizotunun önemli bir yere sahip olduğunu gördük. Semizotu, kolajen zenginliği ile kalp sağlığını destekleyici özelliklere sahiptir" açıklamasında bulundu.

Semizotunun Sağlığa Faydaları

Laboratuvar sonuçlarına göre semizotunun yüksek kolajen üretimini desteklediğini belirten Başlık, bu bitkinin cilt sağlığını iyileştirdiğini, kalp sağlığını koruduğunu, kolesterol seviyelerini dengelediğini ve vücudu detoks ettiğini belirtti. Semizotu aynı zamanda böbrek sağlığını destekleyici özelliklere de sahiptir ve bu değerli bitkinin tarımsal mücadeleden kurtarılması gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER