MUSKİ, il genelinde 1700 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirdi

MUSKİ ekipleri, İl genelinde 1600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arasındaki mesafeyi temizledi. Olağanüstü çaba ve özveriyle gerçekleştirilen bu çalışma doğaya ve çevreye verilen önemi göstermektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında derelerde meydana gelebilecek kötü kokuları ve sinekleri engellemek amacıyla temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

1600 Kilometrelik Dere Temizliği Yapıldı

MUSKİ ekipleri, Muğla genelinde yaptıkları çalışmalar kapsamında 2014 yılından bu yana yaklaşık 1600 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirerek Muğla'dan Artvin'e kadar uzanan geniş bir alanda temizlik sağladı.

Menteşe Muslihittin Mahallesi'nde Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

Son olarak kötü koku ve sivrisinek şikayetleri alan ekipler, Menteşe Muslihittin Mahallesi'nde bulunan Sabri Acarsoy İlköğretim Okulu arkasındaki derenin temizliği için harekete geçti. Temizlik çalışmalarının ardından, çocukların güvenle oynayabileceği bir ortam oluşturulması için korkuluk yapımı da planlanıyor.

Muhtar Serkan Eğribozlu, "Mahalle sakinlerimizin rahatsızlık duyduğu dere sorununu MUSKİ ekiplerine ilettik. Ekipler hemen harekete geçerek temizlik çalışmalarına başladı ve mahallemiz için korkuluk yapımı planladı. Bu sayede çocuklarımızın huzurla vakit geçirebileceği temiz bir alan oluşturulacak."

"Kötü Koku Ve Sivrisinek Sorunu Tarihe Karışacak"

Mahalle sakini Süreyya Karakoç da, temizlik çalışmaları sayesinde kötü koku ve sivrisinek sorununun ortadan kalkacağını belirterek, "MUSKİ ekiplerinin gösterdiği emek için teşekkür ederim. Bu çalışmalarla birlikte yaşam kalitemiz artacak ve artık dışarıda rahatça vakit geçirebileceğiz" dedi.

İLGİLİ HABERLER