Turizm Haftası kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, "Muğla Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu bir panel düzenlendi. Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak, mevcut potansiyeli değerlendirmek ve geleceğe yönelik sürdürülebilir stratejiler belirlemek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, geçmiş dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, , Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla İl Turizm Müdürü Hüseyin Toprak turizm sektörünün paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Başkan Aras: "Muğla Turizminde Yeni Vizyon Dönemi Başlattık
Muğla'nın önemli kültürel miraslarından biri olan Stratonikeia Antik Kenti üzerine hazırlanan belgeselin gösterimi ile başlayan panelde söz alan Başkan Aras, göreve başladığı günden bu yana turizmi geliştirmeye yönelik hayata geçirilen önemli projeleri anlattı. Başkan Aras, "Göreve geldiğimiz ilk yıl içerisinde, önceki dönemlerde yapılamayan çalışmaları hızla hayata geçirerek, kentin turizm vizyonunu şekillendiren önemli adımlar attık. 'Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu'nu kurarak kent turizmini yönlendiren bir rehber oluşturduk" dedi.
“Turist Sayısında Yüzde 20 Artış Sağladık"
Başkan Aras, "Dünya Kenti Muğla" vizyonuyla turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymayı hedeflediklerini ifade ederek, son bir yılda Londra, Berlin, Moskova ve İstanbul'da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarına Muğla'daki sektör paydaşlarıyla katıldıklarını belirtti. Bu katılımların kentin bilinirliğini ciddi oranda artırdığını ve turist sayısındaki artıştan da net olarak görüldüğünü söyleyen Başkan Aras, "2024 yılının ilk iki ayında ilimize 23 bin 35 turist gelirken, bu sayı 2025’in aynı döneminde yüzde 20'lik artışla 27 bin 660'a ulaştı" dedi. Ayrıca Dubai ve Çin turizm fuarlarına katılarak farklı pazarlarda kenti tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı.
"Muğla Turizmine Akademik Destekle Master Plan"
Turizmin sürdürülebilir ve kapsayıcı bir anlayışla gelişimi için tüm paydaşlarla yakın iş birliği içinde olduklarını dile getiren Başkan Aras, Ticaret Odaları, Otelciler Birlikleri, Seyahat Acenteleri, Turist Rehberleri ve Akademisyenlerin karar alma süreçlerine aktif katılımını sağladıklarını ifade etti.
Başkan Aras, turizmin planlı gelişimini sağlamak adına Muğla Turizm Master Planı’nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile hazırlandığını belirterek, "Akademik bilginin saha deneyimiyle buluştuğu bu plan sayesinde Muğla’nın doğal, tarihî ve kültürel zenginliklerini koruyarak turizm çeşitliliğini artırmayı, bölge ekonomisine uzun vadeli katkılar sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.