Marmaris’te lüks teknede FETÖ’cü hakimler enselendi

Marmaris açıklarında lüks tekne ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında hakim ve polislerin de olduğu 11 FETÖ terör örgütü mensubu ile 4 tekne görevlisi yakalanarak gözaltın alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Marmaris’te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ, üyelerinin yasa dışı yollardan yurt dışına çıkacakları tespit edildi. Buna göre aralarında FETÖ üyesi hakim ve polislerin de olduğu bir grubun Marmaris’te ki marinada demirli Winter Blue" isimli tekne ile illegal yollardan yurt dışına kaçakları belirlendi. 

LÜKS TEKNEDE BULUŞTULAR

FETÖ şüphelileri, karadan ve denizden olmak üzere teknik ve fiziki takibe alındı. Yat limanında buluşan FETÖ şüphelileri, kendilerini bekleyen lüks tekne ile açıldı. Winter Blue isimli tekne, uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile kurulan koordine neticesinde Marmaris Kadırga Koyu açıklarında durduruldu. FETÖ terör örgütü mensubu 11’i yetişkin, 3’ü çocuk, 4’ü tekne görevlisi olmak üzere toplam 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

HAKİM VE EMNİYET AMİRLERİ VAR

marmarismanset.com'un haberine göre, FETÖ terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik  yapılan çalışmalarda şüphelilerin arasında İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/407 sayılı karar numarası ile “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’’ suçundan dosyası istinaf aşamasında olan, Bursa’da hakim olarak görev yapmakta iken kamu görevinden çıkarılan Oğuz S., Emre Z. ile eşi Burcu Z. ve bir çocuğu, Tekirdağ’da hakim olarak görev yapmakta iken kamu görevinden çıkarılan Samet A., Ankara’da hakim olarak görev yapmakta iken kamu görevinden çıkarılan Bilal Ö.’nün de olduğu belirlendi. 

Ayıca, FETÖ şüphelileri Merve G., Artvin Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapmakta iken kamu görevinden çıkarılan Kazım B, Sevde Nur B. ile 2 çocuğu olduğu kaydedildi. 

EYALET İMAMI DA VAR

Öte yandan İzmir sivil yapılanmasında Doğan (K) adı ile sözde Bozyaka Eyaleti Büyük Bölge İmamı olarak faaliyet yürüten Mehmet A., Muhammet Y. E., 7 yıl hapis cezasıyla aranan eski emniyet amiri Ümit B., tekne görevlileri Deniz Ç. O., Emre T. Mihriban Ü. Ve Jaylee Tayla B.’nin de olduğu belirlendi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İLGİLİ HABERLER