Marmaris'te Felaket ! Maksim Deresi Boya Atıklarıyla Zehirlendi, Balıklar Can Çekişiyor !

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Maksim Deresi, sabah saatlerinde mor renge bürünerek çevre halkını tedirgin etti. Vatandaşlar, derede meydana gelen renk değişikliğini fark ederek belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda dere yatağına boya kalıntılarının akıtıldığını tespit etti.

marmarismanset.com'un haberine göre, Boya kalıntılarının dereye boşaltılması, suyun mor renge bürünmesine ve derenin doğal dengesinin bozulmasına neden oldu. Kirlilik nedeniyle derede yaşayan küçük balıkların nefes almakta güçlük çektiği gözlemlendi.

MUSKİ’den Açıklama

Olayla ilgili MUSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Marmaris Kemeraltı Mahallesinde, yaz sezonu başında temizliği yapılmış olan Polis Evi önündeki Maksim Deresi'nde suyun mor renk aldığı görülmüştür. Bölgede ekiplerimizin yaptığı araştırma sonucunda, boya kalıntılarının dereye akıtılması nedeniyle bu durumun oluştuğu tespit edilmiştir. Derede oluşan renk değişimi halk sağlığı açısından olumsuz bir durum yaratmamaktadır. Ancak konu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi ve ilgili tüm kurumlara aktarılmıştır. Vatandaşlarımızın çevre ve görüntü kirliliği yaratan bu tür davranışlardan kaçınmalarını, dere yataklarına ve altyapı sistemlerine zarar verecek atıkları buralara atmamalarını rica ederiz.”

İLGİLİ HABERLER